Kontrolling és döntéstámogatás

A kontrolling és döntéstámogatás funkció a kontrolling osztály kollégái, illetve a cégvezetés számára biztosítja a munkaerő ráfordítás optimalizálási lehetőségeit. A hozzátartozó tevékenységi körökön belül munkafolyamatok automatizálására, illetve azok végrehajtásának támogatására nyújt megoldást.

A működési hatékonyság-növelését az adatbáziskapcsolatok teszik lehetővé. Fontos, hogy biztosítsuk az információk elérhetőségét, ezért a szolgáltatás része, hogy minél több különböző vállalati adatforráshoz legyen képes csatlakozni, valamint ezek információit feldolgozni és elemezni.

Ezáltal az információk kinyerhetőek, listázhatóak, tovább használhatóak. A rendszer képes arra, hogy ezen adattáblák mentését olyan formátumokban végezze, amikben a további felhasználás biztosított (pl. Excel, XML, TXT)

A szolgáltatás része a menedzsment döntéshozatalát megkönnyítő mutatók definiálása. Ez tartalmazza a vállalati eredmények mérésére szolgáló mutatókat, illetve a terv-tény adatok összehasonlítását.

Alapfunkciók közé tartozik továbbá a kimutatások készítésének egyszerűsítése, hogy ily módon könnyítse az összehasonlíthatóságot. Lehetővé teszi a különböző pénznemekben, valamint százalékban történő kimutatások készítését.

Ezen a modulon keresztül tudjuk biztosítani a cégvezetés, valamint a kontrollingosztály kollégái számára a naprakész, friss információkat. Ennek tartalma legalább naponta egyszer egy ütemezett adatbetöltés. A rendszerből mindig kinyerhetőek a legfrissebb (egy napon belüli) adatok.

A szolgáltatás további előnye, hogy modellek segítségével képes mennyiségi vagy költség analízist készíteni, illetve a rendszerben megjelenő költségszámítási vagy elemzési modellt bemutatni.