Beszerzési, logisztikai terület

A modul a beszerzéssel, logisztikával foglalkozó munkatársakat segíti, legyen az egy kolléga vagy egy teljes beszerzési osztály. Optimalizálja a szükséges ráfordítandó munkaerőt, automatizálja a folyamatokat, és ezen keresztül segíti a cég hatékonyságának növekedését.

A rendszer átláthatóvá, lekérdezhetővé teszi a készleteket, valamint segíti a kimutatások készítését belőle. Lehetőséget ad a cikkek tetszőleges csoportba rendezésére, legalább egy szempont szerint.

A modul segítségével sarzs és gyártásiszámokat rendelhetünk a cikkekhez, ez elősegíti a raktári készletek nyomon követhetőségét, valamint optimalizálja a szavatossággal rendelkező tételek felhasználását.

A rendszer lehetővé teszi a raktáron lévő cikkek kapcsolódó sarzs és sorozatszámát, ezeken keresztül nyomon követve az adott cikk mozgását. A sarzs (köteg) szám több, egy gyártásból érkezett cikk együttes azonosítására szolgál, míg a gyártási szám cikkenként különböző, és egyedi azonosítást tesz lehetővé.

A szolgáltatás lehetővé teszi a cikkek egységes kezelését legalább az alábbi adatok tárolásával:

  • egyedi azonosító
  • cikk megnevezése
  • egyedi tulajdonságok
  • cikkcsoport
  • beszerzéssel kapcsolatos adatok

A szolgáltatás elősegíti a raktárkészlet optimalizálását, lehetőséget ad a raktárkészlet értékbeli nyilvántartására raktáranként, cikkenként, cikkcsoportonként. Ezen kívül kezeli a visszárukat az értékesítési és beszerzési folyamatokban.

A modul eleme a raktárkészletek optimális szinten tartása, illetve a foglaltságot is tudja kezelni. Segít a leltározásban, lehetővé teszi a következők egy helyen történő tárolását, használatát:

  • leltárívek
  • leltárkészlet korrekció
  • leltárciklusok

Fontos, hogy a rendszeren belül végig követhető a teljes logisztikai lánc: rendelés -> szállítás -> számlázás. A beszerzési bizonylatokon szereplő adatokat elég egyszer felvinni a rendszerbe, és az egymást követő bizonylatok az előzőekből logikailag származtathatóak lesznek.