Internetes értékesítés - weblap

A vállalat webáruházát ebben az esetben úgy értelmezzük, mint weblapok összessége, melyek mind egy közös kiindulópontról érhetőek el, viszont a struktúrájuk egységes, illetve arculatukban is illeszkednek egymáshoz.

A modul elsődleges célja az értékesítés, valamint az ehhez kapcsolódó követési tevékenység folytatása. Rendkívül fontos továbbá a marketing tevékenység, illetve az ügyfélkapcsolat kezelésének támogatása, marketing adatbázis gyűjtése. Ügyfelek által interneten keresztül indítható tranzakciók számára egy felület biztosítása, valamint ügyfélszolgálat.

Elsődleges feladat a rendszerben a termékek, szolgáltatások iránti kereslet fokozása. Fel kell tüntetnünk az adott termék/szolgáltatás részletes ismertetését, ami legalább az alábbi információkat mindenképpen tartalmazza:

  • megnevezés
  • leírás
  • minél szélesebb körű lényegi bemutatás (releváns fotó/használati videó) csatolásával, ha lehetséges
  • kategóriája a cég által használt csoportosítás alapján
  • műszaki paraméterek
  • ár, esetleges kedvezmények feltüntetésével

A weblapon biztosítanunk kell a teljes vásárláshoz szükséges eszköztárat. A kosár alkalmas arra, hogy több cikket tároljon egyidőben, valamint azok eltávolítását is könnyen végezhetjük belőle, továbbá lehetőséget ad arra, hogy eltároljuk az adott kosár tartalmát, hiszen fontos, hogy a vásárlás később is befejezhető legyen.

Kiemelt fontosságú továbbá a szállítási módok kezelése. Nem csak arra alkalmas a szolgáltatás, hogy válasszunk a postai utánvét, személyes átvétel, futárral való kiszállítás és egyéb szállítási módok közül, hanem ezek esetlegesen eltérő költségeit is kezeli. A modul összesíti a lehetséges fizetési módokat, és ennek azért van hatalmas jelentősége, mert ha a potenciális vásárló előtt nem világos a webshopon, hogy hogyan tud fizetni a választott termékért, valamint hogyan jut hozzá, akkor nem ad le rendelést. Ezen belül itt is választhatóak az utánvételes, előre utalásos, online fizetéses, és egyéb módok, szintén az esetlegesen eltérő költségek kezelésével együtt.

A rendszer biztosítja azt, hogy a vásárló automatikusan értesüljön rendelése állapotáról. Ez legalább két elemet a tartalmaz: a visszajelzést, hogy a rendelés befogadásra került, valamint a visszajelzést, hogy a rendelés kiszállítás alatt van.

A szolgáltatás része, hogy készlet és webáruház közti készletmozgások elektronikus módon kerüljenek átvezetésre.

Ahhoz, hogy gyorsítsuk a problémamegoldást, ügyfélszolgálati tapasztalatok alapján rendszeresen felmerülő kérdésekre választ kell feltüntetnünk az oldalon, illetve biztosítanunk kell ügyfélszolgálatot. A rendszer biztosítja, hogy a vásárlók kérdései, panaszai jelezhetőek legyenek, illetve azok nyomon követése megvalósuljon.

Fontos, hogy a weboldal törvényes működése érdekében legalább az alábbi információknak szerepelniük kell:

  • legfontosabb cégadatok
  • a cég elérhetőség
  • ügyfélszolgálati elérhetőség, kapcsolattartási csatornák

A biztonságos használat érdekében elengedhetetlen érvényes tanúsítvánnyal rendelkező kommunikációs csatorna a kereskedelmi folyamat azon szakaszában, ahol a vásárló és a kereskedő között kommunikáció történik (beleértve az online fizetési felületet).