fbpx
 

Megoldásaink - Projekt

01

Mi a projekt?

Minden projektnek van felelőse, alapértelmezetten az a felhasználó, aki létrehozta. Közreműködőből viszont többet is hozzáadhatunk, mindenkit, aki valamilyen formában részt vesz a projektben.

Miután az árajánlat az ügyfél által elfogadásra került, projektünkből megrendelés lesz. Új projekt, és új munka egyaránt indítható.

A rendszerben egyedi projektsablonokat készíthetünk, melyek felgyorsítják a projekt létrehozását. A már meglévő projektből is hozhatóak létre sablonok, hogyha például egy többlépcsős projektünk van, akkor ne kelljen túl sok feladatot és mérföldkövet újra hozzáadni.

Ilyenkor elnevezzük a projektet, az ügyfelet, és a kapcsolattartót pedig automatikusan kitölti. Ha szükséges, alvállalkozót is hozzáadhatunk. A kezdődátum megadását követően a feladatokhoz rendelt idők automatikus kitöltésre kerülnek.
Image
Image
02

Miből áll a projekt?

A projektek alkotóeleme a mérföldkő, mely azonos feladattípusok gyűjtője.

Minden projekthez elérhető gant nézet: ha korábban megadtuk az előzményfeladatokat, valamint az ezután következőket, akkor itt már egyben látható, hogy mi miután következik, sokkal pontosabban és látványosabban nyomon követhetőek a folyamatok.

A projekthez eszközöket is rendelhetünk, így látható az adott eszköz foglaltsága, és ez több problémát is megold. Például, ha keresünk valamit, akkor nyomon követhető, hogy mely projektnél használtuk utoljára, vagy, ha van olyan eszközünk, amit egy nap két helyen szerettünk volna eredetileg használni, akkor láthatjuk, hogy a másik helyre már előbb került rá foglalás, újra tudjuk tervezni a napot.

A projekthez egyedi checklist rendelhető, ahol egyben látunk minden feladatot, és hozzáadhatjuk, hogy elkészült-e már. A nemeket mindig indokolni kell.

A projekthez csatlakozó pénzügyi mérleg segítségével bejövő-kimenő költségeink alapján láthatjuk a projekt nyereségességét, valamint a várható bevételeket.
03

Az ügyfeleknek

A megrendelőnek is tudunk kiadni feladatot, amit határidőhöz köthetünk, ezáltal bekérhetjük a tőle várt információkat és kiegészítéseket a munkához. Mivel a projekten belül lehetőségünk van üzeneteket, illetve dokumentumokat küldeni, ezen keresztül is megoldható az adatbekérés.

A projektek megadott határidejére akár szerződésben is hivatkozhatunk, védve ezzel a cégünket, így, ha az ügyféltől várt információk nem állnak rendelkezésre a munka befejezéséhez, arról folyamatosan van dokumentációnk.
04

Személyre szabjuk!

Minden projektértesítőt teljes mértékben testre szabhatunk. Kiválaszthatjuk, hogy miről szeretnénk e-mailt, és miről várunk csengős értesítést, így nem veszhet el semmilyen információ.

Projektjeink állapotra szűrhetőek, így kilistáztathatjuk a nyitott, lezárt és késedelmes projekteket is.
Image

Érdekli? - Kérjen időpontot bemutatónkra!

Akik már minket választottak

Rólunk

A Fehér Rendszerház Informatikai Kft. 2008-as megalakulása óta magabiztosan fejlődve képviseli a szakértelmet és a megbízhatóságot az informatikában.

Mindig rugalmasan kezeljük a partnereink igényeit, és a teljes munkafolyamat során konzultálunk velük minden részletről. Tehát már akkor érdemes felkeresnie minket, ha még csak a tervezés korai szakaszainál jár, hiszen mi az elképzeléseihez alkalmazkodva tudunk olyan megoldásokat felkínálni, amikre Önnek tapasztalataink alapján szüksége van.

Mi is jelenleg azt a Projektirányítási Rendszert használjuk, aminek az előnyeit részletezzük az oldal menüpontjai alatt. Éppen ezért rengeteg tapasztalatot meg tudunk osztani Önnel a tényleges gyakorlati használattal kapcsolatban.

Számos helyzetben szükségünk van arra, hogy akkor is kiválóan tudjunk egymással dolgozni, ha éppen nem ugyanonnan végezzük a munkánkat. Ha Ön is szeretné ezt a stabilitást, és rugalmasságot a cége életének részévé tenni, keressen minket!

Facebook

Nyitvatartás

Alább tekintheti meg elérhetőségeinket

Telefon: +36 70 360 2777

Email: info@projectsystem.eu

Nyitvatartás: 

Hétfő - Csütörtök: 09:00-17:00

Péntek: 09:00-16:00

 

opten minosites a hun 2022