Dolgozzon, mielőtt munkatervet készít!

Miközben a héten egy projekt munkatervét ellenőriztem, visszagondoltam az első generációs projekttervező eszközökre. A mai napig csodálom azt, ahogy ezek a programok képesek voltak automatizálni az olyan, kézzel szörnyen fáradtságos feladatokat, mint amilyen például az előrejelzések és ütemtervek készítése. Néhány projekt után bárki magabiztosnak érezheti magát a projektirányítás területén.

Azonban sokan járnak úgy, hogy hiába jönnek bele a projektkezelő rendszerek használatába, egy idő után azt veszik észre, hogy a tervek nagyon távol állnak attól, ami a valóságban zajlik. Ez azért van, mert nem csak a projektet kell megtervezni, hanem magát a tervezési folyamatot is. Az alábbi kipróbált és bevált tippek segíteni fognak:

1. Tervezze meg a munkafolyamatokat a projekt alapvető céljának figyelembevételével!

Könnyű elveszni a projekttervező rendszerek funkciói között, de mindig szem előtt kell tartani, hogy mit akarunk elérni valójában. Mielőtt nekiállna felépíteni a projekt részleteit, el kell dönteni, mi az, amin a siker múlik: például lehet ez bizonyos feladatok teljesítése vagy az erőforrások helyes kezelése. Ha például a projekt célja, hogy egy több csapatot érintő új eljárást vezessenek be, érdemes a munkatervet a csapatok és a csapattagok szükségletei köré felépíteni.

2. A feladat bonyolultsága sok esetben nem áll összhangban a folyamatkövetésre használt módszerrel.

Például egy viszonylag egyszerű feladathoz sokkal célravezetőbb egy szimpla százalékos készültség mutatót használni. Ha viszont például különböző bonyolultabb függőségek is tartoznak a projekthez, sokat segít, ha több, részletesebb mutatót (például értéknövekedés) is használunk a projekt állásának követéséhez. Ha az adott projektre szabjuk a folyamatkövetési módszereinket, azzal időt és energiát spórolhatunk.

3. Az erőforrások elkötelezettségét is mérni, a kapott értékeket pedig a gyakorlatban is használni kell.

Azaz fontos pontosan tudni, hogy a résztvevők mennyi munkát tudnak vagy akarnak hozzátenni a projekthez. A legtöbb projektvezetőre jellemző, hogy ezt nem veszi figyelembe, és túlságosan is optimista ütemtervet készít, ez pedig egyenes út a határidők elcsúszásához.

Legjobb, ha egy konkrét mérőszámot vezetünk be: a munkával töltött órák számát erőforrásonként. Ez azokra is vonatkozik, akik a munkaszerződésük értelmében csak bizonyos számú órát áldozhatnak a projektre. Azt is figyelembe kell venni, hogy mennyi időt töltenek más feladatokkal az erőforrásaink. Ha konkrét értéket adunk a kapacitásunknak, amivel gazdálkodni tudunk, máris könnyebb feladat a földközeli ütemtervek készítése.

Rólunk

A Fehér Rendszerház Informatikai Kft.-nél 2008-as megalakulásunk óta magabiztosan fejlődve képviseljük a szakértelmet és a megbízhatóságot az informatikában. Partnereinktől a legjobban eső visszajelzés számunkra, hogy korrektek, hatékonyak és rugalmasak vagyunk. Munkavégzésünket Ügyfeleink igényeinek, kéréseinek – legyen szó az előzetesen megbeszéltektől a menet közben felmerültekig – teljes körű kielégítése jellemzi.

Facebook

Nyitvatartás

Alább tekintheti meg elérhetőségeinket

Telefon: +36-30/610-1027

Email: projekt@frik.hu

Nyitvatartás: 

Hétfő - Csütörtök: 09:30-17:30

Péntek: 09:30-16:30

Projektirányítási Rendszer - © 2017 Minden jog fenntartva
Webdesign by Frik